Στην Ρόδο ο Γρηγόρης Τάσιος σε συνάντηση με τον Δήμαρχο για τον τουρισμό


Συνάντηση εργασίας είχε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλη Μαρκόπουλο, ο Αντώνης Καμπουράκης, συζητώντας για το μέλλον του τουρισμού με αρχής γενομένων το 2022. 

gold+&+silver+banner+lockdown

Συζητήθηκε η επικείμενη τουριστική σεζόν και θέματα που άπτονται των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της Διοίκησης της ΕΞΡ προς τον Δήμαρχο Ρόδου, με την οποία ζητείται η συμβολή του Δήμου για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και την θέσπιση κανόνων λειτουργίας στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και προορισμών.

Παράλληλα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η επαγγελματική κατάρτιση και  η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και ευρύτερα τουριστικό τομέα. Η προώθηση της σταδιοδρομίας στον τομέα του τουρισμού μέσω της κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, αποτελεί από τους βασικούς στόχους του Co-Lab Project, της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας του ομίλου της TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που υλοποιείται με την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Υπουργείου Τουρισμού και αποσκοπεί στην ανάδειξη του νησιού ως τον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό. 

Η διεύρυνση της τουριστικής εκπαίδευσης-κατάρτισης μέσω του προγράμματος Co-Lab, αποτελεί προοπτική που θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια