Ο «Πειρατής της Άγονης Γραμμής» στο Δημοτικό Θέατρο


Ο «Πειρατής της Άγονης Γραμμής» είναι μία θεατρική παράσταση που αφορά μικρούς και μεγάλους. Χαράζοντας μία πραγματική πορεία στον χάρτη, οι θεατές ταξιδεύουν στα μικρά νησιά που απαρτίζουν τα ελληνικά νησιωτικά συμπλέγματα. Το ταξίδι περιλαμβάνει νησιά των Επτανήσων, των Κυκλάδων, της Κρήτης για να καταλήξει σε νησιά και νησίδες του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η ιστορία που ξετυλίγεται στις ελληνικές θάλασσες περιγράφει το ταξίδι του πειρατή Μπουνάτσα, ο οποίος πιστεύοντας ότι είναι μαγεμένος να μη μπορεί να πατήσει στη στεριά, ψάχνει τη μάγισσα Ανεμοδούρα που τον μάγεψε, προκειμένου να του λύσει τα μάγια. Η μάγισσα Ανεμοδούρα ταξιδεύει και μαζεύει ανέμους από τα νησάκια της άγονης γραμμής γιατί ξέρει ότι αυτά τα νησιά έχουν μία ιδιαίτερη ομορφιά.  Στην πορεία του ο πειρατής Μπονάτσας συναντάει γνωστούς ήρωες των παραμυθιών όπου ο κάθε ένας μέσα από το μοναδικό του γνώρισμα προσπαθεί να τον βοηθήσει να φτάσει στον προορισμό του.

Οι θεατές, και αναγνώστες, του «Πειρατή Της Άγονης Γραμμής» πρόκειται να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ελληνικής νησιωτικής θάλασσας και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προσέγγισης των νησιών αυτών.

Το κείμενο, την σκηνοθεσία και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει η θεατρολόγος Βίκυ Θεολόγη ενώ την μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Γιακουμάκης. Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Θεατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου «ΚΟΥΙΝΤΑ» Βαλάντης Κασσανής, Γεωργία Παπάκη, Γιάννης Κούρος, Χρύσα Παρσαλίδου, Κατερίνα Τσαβλίδη, Αγγελική Γκόγκου και Βίκυ Θεολόγη. Τραγουδούν οι : Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Λεωνίδας Σακελαρίδης, Βιργινία Πρέκα και Μαρία Τσιούφη. Τα κουστούμια έχει επιμεληθεί η Yana Yordanova και ο Διονύσης Ανδριόπουλος ενώ τα σκηνικά ο Παναγιώτης Φυλτζανίδης.

Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΒΙΚΥ ΘΕΟΛΟΓΗ

Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ:

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΛΙΔΗ

ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΣΑΛΙΔΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΟΓΚΟΥ

ΒΙΚΥ ΘΕΟΛΟΓΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΤΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

6945509273, 6992478875 (10:00 – 14:00)

6942801173, 6974829873 (17:00 – 21:00)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια