Κως: Ξεκίνησαν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί


Με καθυστέρηση μηνών, λόγω έλλειψης προσωπικού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ξεκίνησε στη Κω σε εθελοντική βάση από γιατρό και νοσηλεύτρια του Ιδρύματος, ο εμβολιασμός με τη 1η δόση κατ’ οίκον, σε άτομα με πιστοποιημένη αδυναμία μετακίνησης στο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο εμβολιασμός με τη 2η δόση θα επαναληφθεί πάλι σε εθελοντική βάση, καθώς από τον Ιούλιο δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό από ιδιώτες γιατρούς, στους οποίους έχει απευθυνθεί το Υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου αδυνατεί να ανταποκριθεί, λόγω αυξημένων αναγκών των κλινικών που παραμένουν υποστελεχωμένες και του προγράμματος των εμβολιασμών στο οποίο το ίδιο προσωπικό συνδράμει.

Η πρώτη εθελοντική εξόρμηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό στην Κω πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου από τη γιατρό του Νοσοκομείου, Έλλη Καρανίκα και τη νοσηλεύτρια, Ανθούλα Τσίκνη.

Αφορούσε σε 18 άτομα σε Αντιμάχεια, Καρδάμαινα, Πυλί, Ζηπάρι και πόλη της Κω. Οι εμβολιασμένοι είχαν δηλώσει επιθυμία εμβολιασμού στην Υπεύθυνη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Νοέμβριο, ενώ πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των ενδιαφερόμενων να εμβολιαστούν απ’ όλο το νησί.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια