«Να ξεκινήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Ρόδου από τον χιονιά»


Την άμεση καταγραφή των ζημιών που παρουσίασε ο χιονιάς στις καλλιέργειες των αγροτών στο νησί της Ρόδου, ζητά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ώστε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την Κυβέρνηση.

Ο ίδιος παρουσιάζει το σκεπτικό του σ' ένα μακροσκελές κείμενο.

Αναλυτικά:

gold+&+silver+banner+lockdown

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις τελευταίες μέρες τη Δωδεκάνησο και ειδικά τη Ρόδο και ο παγετός που ακολούθησε προκάλεσαν ολοσχερείς καταστροφές στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, εσπεριδοειδών, ακόμη και σε υποδομές και καλλιέργειες θερμοκηπίων. 

Ο αγροτικός κόσμος είναι και πάλι σε αδιέξοδο, ενώ το αγροτικό εισόδημα απειλείται με υποβάθμιση και αφανισμό. Είναι μεγάλη η ανάγκη να επισκεφθεί άμεσα το νησί της Ρόδου, και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ώστε να καταγράψει όλες τις ζημιές και να προχωρήσουν, χωρίς καμία ολιγωρία, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών. 

Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να σταθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, έχει ακολουθήσει μια εκδικητική πολιτική προς τους αγρότες: υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, καθυστερήσεις στις πληρωμές και πετσοκομμένες επιδοτήσεις, κανένα σχέδιο για την απορρόφηση των μη διαθέσιμων προϊόντων, κα. 

Τώρα οι αγρότες μας πλήττονται ξανά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση και για κενές υποσχέσεις. Ο αγροτικός κόσμος των νησιών χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Ο μηχανισμός του Υπουργείου πρέπει να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς και να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης ώστε να προστατεύσουν έγκαιρα και γενναία τους πληττόμενους νησιώτες αγρότες και τα εισοδήματά τους.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια