Διαμαρτυρία για τα τμήματα της σχολής Τουριστικής Μετεκπαίδευσης


To Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Διαμαρτυρία για τα τμήματα της σχολής Τουριστικής Μετεκπαίδευσης»

Για άλλη μία φορά αναγκαζόμαστε να προβούμε και να καταδικάσουμε, την απαράδεκτη στάση του διευθυντή της σχολής Μετεκπαίδευσης Ρόδου, τα τμήματα της οποίας είναι στον αέρα και εμφανίζουν εικόνα διάλυσης. Υπήρξε και υπάρχει μια έκδηλη αδιαφορία και απαξίωση από την μεριά της διεύθυνσης.

Παρά τις συμφωνίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα τόσο μεταξύ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου όσο και του ΕΚΡ με παρουσία του κ. Κουντούρη για άλλη μια φορά ο συγκεκριμένος κύριος δρα αυτοβούλως και αθετεί την οποιαδήποτε συνεννόηση εχει γίνει.

Η πρόταση Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και Εργατικου Κέντρου Ρόδου ήταν είναι και θα είναι η λειτουργία έξι τουλάχιστον τμημάτων Μετεκπαιδευσης με ταυτόχρονη παροχή αιθουσών για αυτά, εντός του ΕΚΡ, καθώς και οικονομική βοήθεια ώστε να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η Τουριστική Σχολή. Επί του πρακτέου, επισημαίνοντας ξανά την αυτόβουλη δράση του Κ. Κουντούρη, προέκυψαν μόλις δυο τμήματα Μετεκπαιδευσης, ένα Μαγειρικό και ένα Επισιτιστικό χωρίς να λάβει υπόψη του τους τομείς Οροφοκομίας και Υπαλλήλων Υποδοχής. Σαν να μην έφτανε αυτό το Μαγειρικό τμήμα ακυρώνετε λόγο ανεπαρκείας αιτήσεων, με αποτέλεσμα η Ρόδος μας ως ναυαρχίδα του τουρισμού να μείνει μονό με ένα τμήμα, αυτό του επισιτισμού και αυτό αγνώστου ακόμα αριθμού εισακτέων.

Συμφώνα με τα λεγόμενα του κ. Κουντούρη ο μη επαρκής αριθμός αιτήσεων για το Μαγειρικό τμήμα βαραίνει αποκλειστικά το Σωματείο, που δεν ενημέρωσε άμεσα του υποψηφίους ώστε να προβούν σε αιτήσεις. Με λίγα λόγια μας λέει ότι ο σχεδιασμός του ήταν άψογος άλλα η μη πραγματοποίηση του τμήματος είναι ευθύνη άλλου. Αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε ζήτηση για το Μαγειρικό τμήμα τότε ο εν λόγο κύριος, όντας χρόνια διευθυντής της Τουριστικής σχόλης Ρόδου και γνωστής των πραγμάτων, δεν θα έπρεπε να είχε προβεί σε αντικατάσταση

του εν λόγο τμήματος και να προκηρύξει ένα τμήμα πχ οροφοκομίας που ομολογουμένως υπάρχει ζήτηση; Επίσης, θα μπορούσε να μας λύσει την απορία γιατί εφόσον τα περσινά τμήματα έγιναν αυστηρώς διαδικτυακά λόγω πανδημίας Covid-19, δεν απορροφήθηκε το σύνολο των αιτήσεων άλλα με προσωπική του δράση αποκλείστηκε μεγάλος αριθμό υποψηφίων; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ύπαρξη τμήματος Επισιτισμού με μόλις 15 εισακτέους. Τέλος, γιατί ενώ όλες οι πολείς τα προηγούμενα χρόνια προκύρησαν 25 θέσεις, πάντα στη Ρόδο προκηρύσσονταν 20, μήπως και σε αυτό φταίει το Σωματείο μας;

Οι κακοί σχεδιασμοί της Διοίκησης της σχολής, οι αμαρτίες των παρελθοντικών σας αποφάσεων και ο πολύ μικρός χρόνος που δόθηκε για την υποβολή των αιτήσεων (ακριβώς πριν τις γιορτές), είναι οι αιτίες μη δημιουργίας του τμήματος. Εμείς, σαν Σωματείο το έχουμε καταλάβει, εσείς απλά επιρρίπτεται ευθύνες αλλού.

Οι προτάσεις υπάρχουν, έχουν κατατεθεί και έχουν συζητηθεί πάμπολλες φορές ενώπιων σας κ. Κουντούρη, όμως εσείς συνεχίζετε τους καταστροφικούς σας χειρισμούς, τόσο για τις σχολές Μετεκπαίδευσης οσο και για τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Η εικόνα διάλυσης που εμφανίζεται είναι προσωπικό σας δημιούργημα αφού η μονή αναμφισβήτητα κερδισμένοι από το όλο αυτό σκηνικό, είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολών της πόλης μας καθώς και οι εργοδότες που για άλλη μια σεζόν δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν το επίδομα σχολής στους υποψηφίους πτυχιούχους. Άλλωστε αυτοί ήταν οι πρώτοι που έτρεξαν να υπογράψουν το πρακτικό ακύρωσης του τμήματος. Σίγουρα χαμένοι για άλλη μια φορά με τις πράξεις σας είναι οι εργαζόμενοι της περιοχής μας.


Υ.Γ. Κύριε Κουντούρη, επιβάλετε να σας υπενθυμίσουμε, ότι είστε Διευθυντής της Τουριστικής σχόλης της Ρόδου, της ατμομηχανής της τουριστικής Βιομηχανίας της Ελλάδος και συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε σαν να αποτελούμε το τελευταίο βαγόνι αποσκευών αυτής.

Δεν είναι δυνατόν συμπαθέστατες και αναπτυσσόμενες πόλεις στον Τουρισμό, όπως πχ τα Τρίκαλα και ο Πύργος να λειτουργούν με περισσότερα τμήματα και μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων, από τις αντίστοιχες σχολές τις Ρόδου. Βέβαια εκεί υπάρχει θέληση, πρωτοβουλία και πραγματικό ενδιαφέρον για την Τουριστική ανάπτυξη και πιθανότατα δεν υπάρχουν αντίστοιχοι Κουντούρηδες στην Διεύθυνση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια