Νότιο Αιγαίο: Μεγάλες καταστροφές στον πρωτογενή τομέα από τις χιονοπτώσεις

 


Ο πρωτογενής τομέας, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από την πρωτοφανή χιονόπτωση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου o Φιλήμονας Ζαννετίδη εντεταλμένος σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

«Πρώτη φορά είδαμε τόσο χιόνι. Αποτέλεσμα η αγροτική παραγωγή στη Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά της Δωδεκάνησου και των Κυκλάδων να έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές όπως και ο τομέας της κτηνοτροφίας, απώλεια ζώων και σταυλικών εγκαταστάσεων» ανέφερε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο εντεταλμένος σύμβουλος.

Χθες, όπως δήλωσε, επισκέφτηκε τα γυάλινα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή Αφάντου και μίλησε για ολική καταστροφή.  Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τους ίδιους τους παραγωγούς προς τον ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούν.

«Εμείς ως Περιφέρεια θα στηρίξουμε τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους όπως μπορούμε. “Πρέπει να πέσει πολύ χρήμα στο Νότιο Αιγαίο για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Πρέπει να συνεχίσει η παραγωγή στα νησιά μας. Πρέπει να στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες” σημείωσε ο κ. Ζαννετίδης

Μάλιστα σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα και θα επιδιώξει συναντήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και θα συζητήσει και αυτό το ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια