Κως: Στα χέρια της δικαιοσύνης η αναγνώριση των σορών του ζευγαριού Τούρκων που πνίγηκαν

 


Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η υπόθεση της αναγνώρισης των σορών του νεαρού ζευγαριού από τη Τουρκία, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο στις 2 του περασμένου Δεκέμβρη, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Ψαλίδι της της Κω.

Οι σοροί του νεαρού Τούρκου Εισαγγελέα και της συζύγου του που πνίγηκαν, όπως έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή, μετά την ανατροπή του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους δυο επίσης τουρκικής υπηκοότητας άνδρες, παραμένουν στο Νεκροτομείο της Κω παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των οικογενειών τους να τις παραλάβουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου εκπροσώπων της Λιμενικής αρχής, τις ημέρες του συμβάντος, η Τουρκική πρεσβεία, μετά από αίτημα των οικογενειών των δυο νέων, είχε ενδιαφερθεί να κινήσει τη διαδικασία μεταφοράς των σορών στη Τουρκία.

Ωστόσο και αφού έγινε η νεκροψία, οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να σταλεί υπηρεσιακώς DNA. Ούτε σε τρίτα συγγενικά πρόσωπα να προχωρήσουν σε αναγνώριση των σωρών παρά μόνο σε πρώτου βαθμού συγγενείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, εξάδελφος του ζευγαριού είχε έρθει στη Κω και αναγνώρισε τους νέους, όμως αυτή η πράξη δεν αναγνωρίστηκε επίσημα.

Δεν επιτρέπεται επίσης από τις τουρκικές αρχές στους γονείς του χαμένου ζευγαριού, να ταξιδέψουν οι ίδιοι στο νησί για να παραλάβουν τα νεκρά παιδιά τους.

Η λιμενική αρχή της Κω, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, έστειλε δείγμα DNA στη Διεύθυνση του Εγκληματολογικού τμήματος της Υπηρεσίας στην Αθήνα προκειμένου να προωθηθεί στη Τουρκία και να δοθεί λύση στη τραγική αυτή υπόθεση.

Σε στενή επικοινωνία είναι οι δυο εισαγγελείς της Κω με τις οικογένειες των νεκρών, οι οποίες σκέφτονται σε περίπτωση πλήρους αδιεξόδου να επιτρέψουν τη ταφή των παιδιών τους στο Μουσουλμανικό Κοιμητήριο του νησιού.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια