Κως: Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου για Υγεία και Ακρίβεια


Με κύριο αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας, την άμεση ενίσχυση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και των ΚΥ Κω, και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Κω, στις 5 το απόγευμα, σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Για “απειλή της υγείας των κατοίκων την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα του, απογειώνονται οι τιμές στο ρεύμα και σε βασικά αγαθά” κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση στις δομές της δημόσιας υγείας που παραμένουν δίχως πνευμονολόγο, παιδίατρο, ογκολόγο, ενώ, όπως τονίζει, “δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Βόρειο Συγκρότημα υποστηρίζουν ότι το μόνο που κάνουν κυβέρνηση, δήμοι και Περιφέρεια είναι “να δίνουν νόρμες για τηλεκπαίδευση χωρίς να έχουν πάρει κανένα μέτρο για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια μαθητών αλλά και καθηγητών”.

Στη κινητοποίηση συμμετέχει και η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου διεκδικώντας από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια