Ρόδος: Προχωρά το σχέδιο εγκατάστασης των Ρομά σε κατοικίες


Το εγχείρημα εγκατάστασης οικογενειών Ρομά, από τον καταυλισμό του Κορακόνερου σε κατοικίες, μέσω προγράμματος επιδότησης ενοικίου, συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη με αρμόδιους παράγοντες που είχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου, Γιώργος Τριάντος.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 22 από τις 48-50 οικογένειες που αποτελούν τον καταυλισμό, έχουν δηλώσει πρόθυμες να εγκαταλείψουν τα παραπήγματα, προκειμένου να εγκατασταθούν σε σπίτια. «Περιμένουμε τις λίστες κατανομής για να δούμε τι ποσό δικαιούται κάθε οικογένεια», δήλωσε ο Γ. Τριάντος, τονίζοντας ότι το ενοίκιο θα καταβάλλεται από τον Δήμο στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, χωρίς να μεσολαβεί ο ενοικιαστής. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, ενώ πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι κάθε παράπηγμα που θα εκκενώνεται, θα κατεδαφίζεται για να μην χρησιμοποιείται από άλλους.

«Ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του καταυλισμού που ταλανίζει εδώ και χρόνια μια ολόκληρη περιοχή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου.

Ο ξενώνας αστέγων

Καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων προκάλεσε η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, τέως δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, κατά της απόφασης για συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας.

«Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε προκήρυξη για την μίσθωση του χώρου και τις προσλήψεις προσωπικού, αλλά πρέπει να περιμένουμε την απόφαση για τη συγκρότηση του δ.σ. του ΔΟΠ», είπε ο Γιώργος Τριάντος, σημειώνοντας ότι σε τέτοια θέματα πρέπει να υπάρχει σύνεση, συνεννόηση και ευαισθησία.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια