Ρόδος: Σάλος με ιατρείο που δεν δέχεται... ανεμβολίαστους !


Κάτι πρωτάκουστο συμβαίνει στο νησί της Ρόδου το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ιδιωτικό ιατρείο να φέρεται πως κάνει... διαχωρισμό σχετικά με τους επισκέπτες του που χρήζουν ιατρικής γνωμάτευσης.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου γνωστού ιατρείου στο νησί, έχει προχωρήσει στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη, όπου στην περίπτωση των δεύτερων δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Να σημειωθεί πως δεν κάνουμε λόγο για συνοδό, όπου και πάλι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μέτρα δεν θα επιτρεπόταν μία τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί, μία τέτοια απόφαση δεν είναι στα μέτρα που έπρεπε να έχουν παρθεί από τα ιατρεία, καθώς πρόκειται για ανάγκη πρώτου βαθμού. Σ' αρκετές περιπτώσεις, αυτό που συνίσταται είναι η διενέργεια Rapid Test ή PCR προτού εισέλθει ο οποιασδήποτε στον χώρο.

Αναλυτικά η ισχύουσα ΚΥΑ για νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης :

gold+&+silver+banner+lockdown

Προβλέπεται ένας συνοδός - επισκέπτης ανά ασθενή.

Η πραγματοποίηση προγραμματισμένων (τακτικών) χειρουργείων, διαμορφώνεται σε ποσοστό το οποίο καθορίζεται από τον εκάστοτε υγειονομικό σχηματισμό (Νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρειες).

Η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου δεν απαιτείται κατά τη διενέργεια ιατρικών πράξεων.

Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό.

Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test).

Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο συνοδοί ασθενών, δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID19 με τη μέθοδο PCR εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται οι συνοδοί ασθενών που προσέρχονται σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. 

Απαγόρευση εισόδου ιατρικών επισκεπτών σε νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια