Χ.Γιασιράνη: «Εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο εμβολιασμών»


«Εξαιρετικά ικανοποιητικό» χαρακτήρισε το επίπεδο εμβολιασμών κατά της Covid-19 στη Ρόδο η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη.

gold+&+silver+banner+lockdown

Συγκεκριμένα με πολύ καλούς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, όπως επίσης οι εμβολιασμοί παιδιών στο Νοσοκομείο και υπερηλίκων στα χωριά της Νότιας Ρόδου από κινητό συνεργείο.

Καθυστερήσεις παρουσιάζονταν μόνο στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον που μέχρι πρότινος διενεργούνταν από το προσωπικό των Κ.Υ. και έναν μόνο ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο πρόσφατα, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, υπέγραψε σύμβαση άλλη μια γιατρός, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο μέχρι σήμερα (19-01) έχουν γίνει 91.165 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί και 47.795 αναμνηστικές δόσεις.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Δύο νέες προσφυγές από εταιρείες, προκαλούν νέα εμπλοκή στον διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την ώρα που ακόμα αναμένεται η έκδοση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά για άλλες προσφυγές που ασκήθηκαν προ καιρού.

Πάντως η περιφερειακή αρχή, όπως δήλωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, σκοπεύει πολύ σύντομα να προκηρύξει νέο «μικρό» διαγωνισμό, προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει μετά από πολλούς μήνες το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια