Μηνύσεις στο PayPal για μπλοκάρισμα λογαριασμών και κατάσχεση χρημάτων


Το Paypal είναι αναμφίβολα ένα χρήσιμο εργαλείο για online πληρωμές. Ωστόσο, τα μειονεκτήματά του έρχονται στο φως από δυσαρεστημένους χρήστες που μοιράζονται τις ιστορίες τους στο διαδίκτυο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το PayPal μπορεί να κόψει την πρόσβαση στον λογαριασμό τους χωρίς κάθε φορά να εξηγήσει τους λόγους. 

Αρκετοί από τους πελάτες του PayPal αποφάσισαν να «πολεμήσουν τον γίγαντα» στα δικαστήρια. Σε ομαδική αγωγή, κατηγορούν την PayPal για αδικαιολόγητο κλείδωμα λογαριασμών και κατάσχεση κεφαλαίων που έχουν συσσωρευτεί σε αυτούς. Ζητούν εξηγήσεις και κυρίως τα χρήματα τους πίσω .

Το PayPal παίρνει χρήματα από τους χρήστες

Ένας χρήστης χρησιμοποίησε έναν λογαριασμό από την εταιρεία της συζύγου του. Ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε για έξι μήνες, μετά τον οποίο αποδείχθηκε ότι εξαφανίστηκαν από αυτόν 172 χιλιάδες δολάρια. Η PayPal εξήγησε ότι το ζεύγος παραβίασε τη σύμβαση και την πολιτική αποδεκτής χρήσης αποδεχόμενο χρήματα για την πώληση φαρμάκων που δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Ωστόσο, ήταν ακατανόητη η συνολική κατάσχεση των χρημάτων.

Μία άλλη χρήστης χρησιμοποιεί το PayPal εδώ και 22 χρόνια. Ο λογαριασμός της επίσης μπλοκαρίστηκε και μετά έχασε σχεδόν 27.000. δολάρια. Ένα άλλο θύμα έχασε πάνω από 42.000 δολάρια. Είναι ενδιαφέρον ότι η γυναίκα ισχυρίζεται ότι έλαβε πολλές διαφορετικές εξηγήσεις από το PayPal. Κάποτε της εξήγησαν ότι το κλείδωμα του λογαριασμού οφειλόταν σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή και διεύθυνση IP. Σε μία άλλη περίπτωση ο λόγος ήταν ότι πουλούσε ρούχα γιόγκα λιγότερο από την τιμή της αγοράς (περίπου 20-30%). Έμαθε επίσης ότι έπρεπε να πληρώσει φόρους για τα κεφάλαια που κατασχέθηκαν από το PayPal.

Η κύρια κατηγορία της αγωγής είναι η αποτροπή πρόσβασης των χρηστών στα δικά τους χρήματα και η παράνομη ανάληψη κεφαλαίων από λογαριασμούς. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι τα μόνα θύματα. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτος παρόμοιες ιστορίες.

Είναι τα χρήματα ασφαλή στο PayPal;

Το Paypal, παρά τη δημοτικότητά του, προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια. Πολλοί μάλιστα λένε ανοιχτά ότι δεν θα του εμπιστεύονταν ποτέ τα χρήματά τους.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έκλεισαν τους λογαριασμούς τους μετά την αλλαγή των κανονισμών, όταν εισήχθη η δυνατότητα συλλογής χρημάτων από ανενεργούς λογαριασμούς και σε περίπτωση παραβίασης της αρχής της αποδεκτής χρήσης. Το Γραφείο Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών  ενδιαφέρθηκε επίσης για την πλατφόρμα. Υπήρχαν επίσης αρκετά ζητήματα ασφάλειας στο παρελθόν.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια