Έκλεισε το Popcorn Time - Οι διαχειριστές του ανακοίνωσαν το... τέλος με email στους χρήστες

 


Το γνωστό site Popcorn Time που λειτουργούσε και ως εφαρμογή, ιδιαίτερα δημοφιλές στους χρήστες του Διαδικτύου που αναζητούσαν πειρατικές εκδόσεις ταινιών, έκλεισε!

Οι δημιουργοί του Popcorn Time αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία του site, ανεβάζοντας μια εικόνα που δείχνει την πλατφόρμα να πέφτει στις αναζητήσεις από το 2016 κι έπειτα και με ένα σχετικό εικονίδιο να αναφέρει πως όλα τελείωσαν. Το project ξεκίνησε το 2014 και εγκαταλήφθηκε σχεδόν άμεσα από τους δημιουργούς του, ωστόσο αφού ήταν δημιουργημένο στην λογική ανοιχτού κώδικα συνεχίστηκε από άλλους developers και έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Η κατάσταση αυτή με το «τέλος» έχει εμφανιστεί και άλλες φορές στο παρελθόν και μένει πλέον να δούμε αν μιλάμε για κάτι οριστικό ή απλά για μία ακόμη αλλαγή σελίδας. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ομάδα πίσω από το Popcorn Time ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατφόρμας μέσω mail, χωρίς να αναφέρει αν η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από κάποια νομική ενόχληση.

Είναι γνωστό πως το Hollywood προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να βγάλει το Popcorn Time εκτός λειτουργίας, ωστόσο το γεγονός ότι το ίδιο το app δεν σερβίρει το περιεχόμενο, αλλά λειτουργεί ως βοηθός στην αναζήτηση υλικού που μοιράζεται με την τεχνική peer-to-peer, το έσωζε κάθε φορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια