Άνοιγμα σχολείων:Στο τραπέζι πρόταση για περισσότερα rapid test στην επιστροφή των μαθητών και να ανοίξουν στις 17 Ιανουαρίου


Στην αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων αναμένεται να προχωρήσει το κυβερνητικό επιτελείο, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, λόγω του νέου πανδημικού κύματος με «κυρίαρχη» τη μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία αφού όμως πρώτα υποβληθούν σε rapid test για να υπάρξει ανίχνευση ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την επάρκεια των τεστ, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που καθημερινά υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή στους κόλπους της επιτροπής των ειδικών συζητείται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εβδομαδιαία self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές από δύο σε τρία.

Επίσης το ενδεχόμενο να αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσεί με κορονοϊό το 50 + 1% των μαθητών, παραμένει ανοιχτό με ορισμένου ειδικούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει ο αριθμός αυτός να μειωθεί.

Στο τραπέζι θα είναι και η πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία όχι στις 10 Ιανουαρίου αλλά στις 17 Ιανουαρίου, για να υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για την πορεία της πανδημίας μετά τις γιορτές.

Το μέτρο στηρίζεται από ειδικούς ωστόσο φαίνεται πως για την ώρα απορρίπτεται από την κυβέρνηση.


Πηγή:newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια