Μ' ένα εντυπωσιακό βίντεο η ΔΕΣ ΡΟΔΑ παρουσιάζει τον νέο της στόλο (vid)

Screenshot_15

Μ' ένα βίντεο αν μη τί άλλο εντυπωσιακό η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θέλησε να κάνει γνωστές όλες τις νέες λειτουργίες που θα έχουν τα νέα της ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Τα δρομολόγια των νέων, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα (το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2022), ενώ η εμβέλειά τους φθάνει έως και τα 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, μια αυτονομία που κρίθηκε απόλυτα ικανοποιητική για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού φορέα. Μεταφέρουν έως 55 επιβάτες και διαθέτουν δύο θέσεις ΑΜΕΑ, καθώς επίσης ράμπα εξυπηρέτησης.

Σημειώνεται ότι η προμήθειά τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με 100% χρηματοδότηση. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατάφερε να ενταχθεί αυτόνομα σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να επιδοτηθεί με 1.800.000 ευρώ! Η χρηματοδότηση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση των τριών νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αλλά και των τριών δίδυμων φορτιστών, των οποίων η παραγγελία πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του διεθνή ηλεκτρονικού  διαγωνισμού!

«Είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με γενναίες αποφάσεις. Η βιώσιμη μετάβαση, απαιτεί σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Γι’ αυτό και τα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τύποι λεωφορείων, πέρα των συμβατικών. Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και η διοίκηση της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ εστιάζουν στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου της αστικής συγκοινωνίας Ρόδου με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και οι επαφές μας στο υπουργείο μεταφορών και στο υπουργείο ανάπτυξης συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, κ. Δημήτρης Τσίκκης. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια