Σκρέκας: Περιβαλλοντικό τέλος 1.000 ευρώ για την ταξινόμηση αυτοκινήτων Euro 5b – Τρία τα σχήματα για τη ΛΑΡΚΟ


Για τη ΛΑΡΚΟ και τα σχήματα που ενδιαφέρονται και είναι τρία μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας την Τετάρτη (9/2) στη Βουλή ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως μπαίνει περιβαλλοντικό τέλος 1.000 ευρώ για την ταξινόμηση αυτοκινήτων Euro 5b.

«Τελείωσε η 1η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τώρα είμαστε στην τελική φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών» είπε και στο Κοινοβούλιο «αυτή τη στιγμή έχουμε τρία σχήματα» ενώ νωρίτερα είχε ενημερώσει την ολομέλεια για την τροπολογία του, με την οποία δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για αυθαίρετες κατασκευές σε γεωτεμάχια της ΛΑΡΚΟ.

Με την ίδια τροπολογία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοίνωσε πως τροποποιεί το άρθρο 5 του ν.4710/2020 σχετικά με την υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους για παλαιά ρυπογόνα μεταχειρισμένα οχήματα και συγκεκριμένα, επεκτείνει την υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους 1.000 ευρώ, επιπλέον του τέλους ταξινόμησης και για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, εφόσον υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro-5b.

«Δεν θέλουμε οι πολίτες να αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που μολύνουν το περιβάλλον»

Όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας, δεν θέλουμε οι πολίτες να αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που μολύνουν το περιβάλλον, όταν μάλιστα είναι πιθανόν να επιβληθεί σε λίγα χρόνια σχετικό περιβαλλοντικό τέλος, σε μόνιμη βάση, από την ΕΕ.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η από 28/01/2022 ΠΝΠ «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια