Πρεμιέρα φορολοταρίας: Ποιος θα πάρει τα 50.000 ευρώ;

 


Σήμερα το απόγευμα ένας φορολογούμενος θα μάθει ότι είναι ο πρώτος μεγάλος νικητής της νέας φορολοταρίας που θα έχει κερδίσει 50.000 ευρώ. Αλλοι 55 φορολογούμενοι θα έχουν κερδίσει από 5.000 έως 20.000 ευρώ ο καθένας και 500 τυχεροί θα έχουν κερδίσει από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Η κληρωτίδα της ΑΑΔΕ, με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Ιανουαρίου θα βγάλει 556 τυχερούς λαχνούς:

  • 1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,
  • 5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ,
  • 50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ και
  • 500 που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Στην κλήρωση μετέχουν όλοι οι λαχνοί που αποκτήθηκαν κατά τις πληρωμές δαπανών με πλαστικό χρήμα τον Ιανουάριο με κάθε ευρώ δαπάνης να δίνει έναν λαχνό στον φορολογούμενο, με ανώτατο όριο δαπανών τα 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος ( το 1/12 του ετήσιου), οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα. Όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο παίρνουν έναν λαχνό ανά ευρώ χωρίς προσαύξηση.

Διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ δαπάνης κερδίζουν πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της τελευταίας υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος , μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ενώ οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,

Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.

Δηλώστε το e-mail σας

Οι τυχεροί θα λάβουν ειδοποιητήριο στην προσωπική τους σελίδα στο taxisnet ενώ αν έχουν δηλώσει email , θα λάβουν και ηλεκτρονικό «γράμμα». Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και οι νομικές οντότητες που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ορίζεται πως οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο). Τα στοιχεία αυτά δύναται, κατ’ επιλογή του ενδιαφερόμενου, να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Για την ηλεκτρονική επικοινωνία ο συναλλασσόμενος με την ΑΑΔΕ δηλώνει είτε το προσωπικό του e-mail ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχει πρόσβαση ο ίδιος, είτε το «e-mail Βοηθού Εκπλήρωσης» (η ηλεκτρονική διεύθυνση του προσώπου που συναινεί να συνδράμει τον δηλούντα στην εκπλήρωση των φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεων του).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια