Εισαγγελία Ρόδου: Κατάσχεται όλο το υλικό για την υπόθεση αυτοκτονίας του 64χρονου


 Τους διακινητές του βίντεο που φέρεται να οδήγησε στην αυτοκτονία τον 64χρονο στην Κάρπαθο, αναζητούν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Ρόδου να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες κατ’ οίκον και έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, καθώς το επίμαχο υλικό φέρεται να μην έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά να διακινείται από συσκευή σε συσκευή.

Η εντολή της Εισαγγελέας Ρόδου, όπως αναφέρει η Δημοκρατική, είναι σαφής, να γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια της αυτοκτονίας. Θα κατασχεθεί όλο το σχετιζόμενο προανακριτικό υλικό με την υπόθεση, που οδήγησε τον 64χρονο στην αυτοκτονία, προκειμένου να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Η έρευνα, προς το παρόν διενεργείται από αστυνομικούς του Α.Τ Καρπάθου. Αν χρειαστεί θα συνδράμουν και άλλες Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρπάθου Γιώργος Χατζηκουτσός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προφανώς ο 64χρονος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την υπόθεση με το βίντεο και τα όσα ακουγόταν. Η ανυπαρξία υποστηρικτικών δομών (Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) από το νησί δυστυχώς έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αν υπήρχε ένας ψυχολόγος ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Πορευόμαστε μόνοι μας με ότι παιδεία κουβαλά ο καθένας μας».

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το Α.Τ Καρπάθου έχει έντονα ενεργοποιηθεί προκειμένου να εντοπιστεί από πού ξεκίνησε η διαρροή του βίντεο.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια