Χαμόγελο του Παιδιού για τη δολοφονία του 7χρονου : «Σώσαμε την αδερφή του αλλά δεν γνωρίζαμε για το αγόρι καθώς η μάνα του έλεγε πως ήταν στην Πολωνία με τον πατέρα του»


 «Σώσαμε την αδερφή του αλλά δεν γνωρίζαμε για το αγόρι καθώς η μάνα του έλεγε πως ήταν στην Πολωνία με τον πατέρα του» είπε ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την κόλαση που ζούσε ο 7χρονος Ανδρέας στα χέρια του 33χρονου Πολωνού και της 29χρονης Χριστίνας Μανιατάκη και τον μαρτυρικό θάνατό του.

«Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τι ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού; Γιατί το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές για την ανάγκη προστασίας των παιδιών;»

Αυτά τα ερωτήματα έθεσε απόψε το Χαμόγελο του Παιδιού σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση που εξέδωσε για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η Οργάνωση στην ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του 7χρονου παιδιού στην Κυψέλη καταγγέλλει τα κενά στο σύστημα που θα μπορούσαν όπως υπογραμμίζει να είχαν αποτρέψει τη στυγερή δολοφονία του 7χρονου από τον 33χρονο Πολωνό πρώην σύντροφο της μητέρας του.

Συγκλεκριμένα, το Χαμόγελο του Παιδιού ανακοίνωσε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τη δολοφονία 7χρονου αγοριού από την 29χρονη μητέρα του και τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της το 2017 στην Κυψέλη, η οποία σήμερα εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία:

Καταγγέλλει ένα πρωτοφανές κενό του συστήματος, σε συνέχεια πλήθους υποστηρικτικών ενεργειών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός, καταφέρνοντας να σώσει την αδελφή του δολοφονημένου παιδιού.

Παρόλο που για το δολοφονημένο παιδί δεν έγινε ποτέ κάποια αναφορά ή κλήση στις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού, ωστόσο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών, τόσο για τη μητέρα του (Χριστίνα-Κλαούντια) ως ανήλικη, όσο και για την αδελφή του.

Συγκεκριμένα ενημερώνει:

• Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπια παρέμβαση της τότε ανήλικης, Χριστίνα-Κλαούντια, (μητέρα του δολοφονημένου παιδιού), η οποία τότε ήταν 15 ετών. Η επιτόπια πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας που έλαβε ο Οργανισμός από πολίτη. Επιπλέον, σύμφωνα με το άτομο που κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056, η τότε ανήλικη κυοφορούσε.

• Στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η φερόμενη ως αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Το κορίτσι φαίνεται ότι είναι αδελφή του δολοφονημένου παιδιού, καθώς η καταγγελία αφορούσε τη μητέρα της, Χριστίνα-Κλαούντια.

• Στις 17 Μαΐου 2018 – την επόμενη δηλαδή ημέρα – ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το παιδί είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονταν κάθε λεπτό κοντά της για τη φροντίδα και ανακούφισή της. Ωστόσο, η μητέρα αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή.

• Στις 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο.

• Στις 27 Ιουνίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια. Από την παιδοψυχιατρική εκτίμηση που διεξήχθη φαίνεται ότι το παιδί που βρέθηκε νεκρό ζούσε από τον Νοέμβριο του 2016 με τον πατέρα του στην Πολωνία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

• Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τι ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού;

• Ενώ έγιναν πολλές ενημερώσεις και ενέργειες για την προστασία των παιδιών φαίνεται ότι το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.

Θα μπορούσε να έχει σωθεί…

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε και στον ΑΝΤ1 και ανέφερε ότι, την εποχή που ορίζεται η δολοφονία του 7χρονου, το «Χαμόγελο» ενημερώθηκε από το σχολείο του πως το παιδί είχε μώλωπες και άνθρωποι του Οργανισμού το συνόδευσαν μαζί με τη μητέρα του στο νοσοκομείο.

Εκείνη αρνήθηκε ότι ο σύζυγος έκανε κακό στο παιδί της.

Μετά από εισαγγελική παρέμβαση και επέμβαση της Ασφάλειας η αδελφή του 7χρονου ανατέθηκε σε ανάδοχη οικογένεια και «σώθηκε», σύμφωνα με τον Γιώργο Γιαννόπουλο.

«Δεν γνωρίζαμε για το αγόρι», είπε σημειώνοντας πως η μητέρα διαβεβαίωνε πως το αγόρι είναι στην Πολωνία με τον πατέρα του είναι καλά στην υγεία του, ισχυριζόμενη μάλιστα πως τον είχε δει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια