Προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του Ομίλου “Κυπριώτης”


Σε αγωγές κατά του Ομίλου “Κυπριώτης” προσφεύγουν εργαζόμενοι διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους, ενώ στην πλειονότητά τους -700 συνολικά- παραμένουν χωρίς επίδομα ανεργίας και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον Γενάρη του 2022.

“Ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά, μη ξεχνάμε πως έχασαν το μισθό τους τη χρονιά που πέρασε, όμως οι απολαβές τους θα πρέπει να καλυφθούν από την εργοδοσία” τόνισε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ιωάννα Λάμπρου μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Επιπλέον, πρόσθεσε, οι συνάδελφοι μας μένουν χωρίς επίδομα ανεργίας και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον Γενάρη γιατί ακόμα τα ένσημα τους δεν φάνηκαν”.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναικών ευρισκόμενων σε εγκυμονούσα κατάσταση, οι οποίες δεν πήραν επιδόματα μητρότητας.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων των 700 εργαζομένων, που έμειναν σε μια νύχτα χωρίς δουλειά , τόσο από τη κυβέρνηση όσο και από την Περιφέρεια και τον δήμο.

“Κανένας δεν βγήκε ανοιχτά να υποστηρίξει τους εργαζόμενους που διεκδικούν αυτά που δικαιούνται, όμως δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και να μην αντιδράμε πρόσθεσε”, η κ Λάμπρου θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα του Σωματείου την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων για τη νέα τουριστική χρονιά, καθώς ο Όμιλος θα επαναλειτουργήσει τα ξενοδοχεία του.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια