Ρόδος: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τα προβλήματα των σχολείων


 Σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να προβάλλουν τα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης, ξεκίνησαν σήμερα από τη Ρόδο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με τη στήριξη της ΟΙΕΛΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα για να κορυφωθούν μέσα στον Μάρτιο με συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, μαζί με τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έδωσαν το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Ρόδου και στη συνέχεια οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου.

Αναφέρθηκαν στις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτο” το ποσοστό του 50%+1 κρουσμάτων που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, προσθέτοντας ότι “δεν γίνονται ιχνηλατήσεις κρουσμάτων και απολυμάνσεις, ενώ έχει μειωθεί και το προσωπικό καθαριότητας”.

Ζήτησαν νέες μόνιμες προσλήψεις, υπογραμμίζοντας ότι “παρά τις όσες έγιναν το καλοκαίρι, τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με μεγάλο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών”.

Επίσης μίλησαν για την “υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων που θα οδηγήσει στη διαδικασία αναζήτησης χορηγών” και ανέφεραν ότι “σε συνθήκες πανδημίας αυξήθηκε η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων και επανήλθε η Τράπεζα Θεμάτων”.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια