Πέθανε ο Λυκ Μοντανιέ


 Ο διεθνούς φήμης ιολόγος Λυκ Μοντανιέ με βραβείο Νόμπελ  ιατρικής για την ανακάλυψη του ιού του AIDS το 1983, άφησε την τελευταία του πνοή σε Αμερικανικό νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας, στις 8 Φεβρουαρίου του 2022 περιστοιχισμένος από τα παιδιά του.

Η είδηση του θανάτου του δεν επιβεβαιωνόταν για 48 ώρες από τα γνωστά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γαλλίας. Ωστόσο, η γιατρός Beatrice Bilbaire με την οποία ήρθε σε επαφή η ιστοσελίδα «Checknews» επιβεβαίωσε τον θάνατό του, ενώ και η εφημερίδα «Liberation», έλαβε επιβεβαίωση από το δημαρχείο του Neuilly-sur-Seine στο οποίο έχει κατατεθεί και το πιστοποιητικό θανάτου του νομπελίστα επιστήμονα

Ήταν βιολόγος και ιολόγος, αλλά και κυρίως άνθρωπος με αξιοσημείωτη ευφυΐα, που έζησε για την επιστήμη. Εκτός από το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS, εργάστηκε δίπλα στα μεγαλύτερα επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παστέρ, διευθυντής του Κέντρου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Queens College του City University της Νέας Υόρκης, διευθυντής ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiao-tong της Σαγκάης. Υποστήριξε την Ακαδημία Επιστημών καθώς και την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής μέσω της έρευνάς του για πολλά χρόνια. Για αυτό, έχει λάβει αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις .

Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Luc Montagnier πάντα αγωνιζόταν για την ελεύθερη επιστήμη.Γι’ αυτό επέτρεψε στον εαυτό του να συζητήσει αδέσμευτες απόψεις για τη λεγόμενη «επιστημονική συναίνεση» για την πανδημία του κορωνοϊού, να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Covid και να μιλήσει στο Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Covid.

Για πολλά χρόνια, συμμετείχε στην Ακαδημία Επιστημών και στη (Γαλλική) Εθνική Ακαδημία Ιατρικής μέσω της έρευνάς του. Για αυτό έχει λάβει αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις. Για τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 έλεγε συνεχώς :«Ο εμβολιασμός είναι τεράστιο λάθος. Δημιουργεί νέα στελέχη και προκαλεί θάνατο».

Ο κορυφαίος μελετητής έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά του εμβολιασμού των παιδιών.


Πηγή:zougla

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια