ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου: Τραγική η υποστελέχωση και η έλλειψη ασθενοφόρων

asthenoforo 3

“Καμία πρόσληψη ούτε και ενέργεια, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των εργαζομένων, που βγήκαν από τον Σεπτέμβριο σε αναστολή έγινε μέχρι σήμερα”, δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο Ν. Αιγαίο, Φιλήμονας Χατζησταμάτης.

“Μπορεί η υπηρεσία να αναβαθμίστηκε με την ανάθεση σε αυτή του συντονιστικού του Ν. Αιγαίου όμως όλα τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα, μεταφέρθηκαν κάποια άτομα στον συντονισμό αλλά αποδυναμώθηκαν τα ασθενοφόρα” υπογράμμισε ο κ Χατζησταμάτης, χαρακτηρίζοντας “τραγική την έλλειψη διασωστών και ασθενοφόρων”.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη Ρόδο “από τα 15 άτομα έμειναν πέντε, χωρίς να καλυφτεί ούτε μια θέση. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο κλιμάκιο της Κω, όπου υπηρετούν μόνο έξι διασώστες σε μόνιμη βάση, το ίδιο και στη Κάλυμνο, ενώ δεν ανανεώθηκαν και οι συμβάσεις των επικουρικών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές” υποστήριξε ο κ Χατζησταμάτης.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, όπως είπε, “όταν το 30% των εργαζομένων νόσησε.

Τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια από εκείνα της προηγούμενης χρονιάς” τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου προσθέτοντας ότι “μετά βίας στελεχώνουμε τα ασθενοφόρα, που δεν υπάρχουν, ενώ μας χρωστούν και άδειες από το 2020 περικόπτοντας ακόμα και τα ρεπό μας”.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια