Την άρση του ασυμβίβαστου για τους γιατρούς του ΕΣΥ ώστε να εργάζονται και ως ιδιώτες προανήγγειλε η Μίνα Γκάγκα


 Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην άρση του ασυμβίβαστου για τους γιατρούς του ΕΣΥ ώστε να μπορούν εάν το επιθυμούν, να εργάζονται και ως ιδιώτες, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως τόνισε μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναφορικά με την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, «θα πρέπει να αρθούν οι διαφοροποιήσεις στους όρους με τους οποίους εργάζονται οι γιατροί σε ΕΣΥ, στρατό και πανεπιστήμια. Αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο ΕΣΥ υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων.

Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ. Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί».

Και συνέχισε: «Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια