Δικηγόρος οικογένειας Τοπαλούδη: Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, ισόβια

 


Aναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο 24χρονος Ροδίτης και ο 22χρονος φίλος του Αλβανικής καταγωγής που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Οι δύο τους κατηγορούνται για το βιασμό, την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

“Σήμερα είναι η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και αφορά την έφεση που έχουν κάνει οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατός της”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

Aν γινόταν σήμερα η δίκη θα είχαμε δις ισόβια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” “είναι η πιο άγρια δολοφονία που έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επί ένα δίωρο την βασάνιζαν, την γρονθοκοπούσαν, την στραγγάλιζαν, την χτυπούσαν με ηλεκτρικό σίδερο και από ύψος δέκα μέτρων την πέταξαν στη θάλασσα ζωντανή. Συνεπώς περιμένουμε την ίδια ποινή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό”.

Όπως επισήμανε ο κ. Γκιούγκης, αν το πρωτόδικο δικαστήριο γινόταν σήμερα η ποινή θα ήταν επαχθέστερη και η ποινή θα ήταν δις ισόβια. Και όπως είπε οι καταδικασθέντες για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, “μετά από είκοσι χρόνια οι κατηγορούμενοι θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση, αλλά δεν θα είναι εύκολο να αποφυλακιστούν”.

Η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος τόνισε ότι περιμένουν να επαναληφθεί η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

“Ήταν μία απόφαση ομόφωνη. Η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της όπως έπρεπε. Είναι η ανώτερη που προβλέπεται από τον ποινικό μας κώδικα. Πλέον έχει αλλάξει ο ποινικός μας κώδικας και η ποινή για τον ομαδικό βιασμό είναι ισόβια”.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια