Πάτμος: Με μια γιατρό έμεινε το Κέντρο Υγείας – Ερώτηση Σαντορινιού στη Βουλή


 Το ζήτημα της σοβαρής υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πάτμου, που έχει μείνει με μια γιατρό γενικής ιατρικής, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας.

«Η κυβερνητική έλλειψη πολιτικής στήριξης του ΕΣΥ έχει φτάσει το ΚΥ Πάτμου αυτή τη στιγμή να λειτουργεί μόνο με μια γιατρό ειδικότητας (Γενικής Ιατρικής), η οποία και καλείται να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών αλλά και τα έκτακτα περιστατικά, για όλο το 24ωρο. Οι μέχρι τώρα δυο υπηρετούντες Παθολόγοι στο ΚΥ έχουν ήδη- ή πρόκειται- να μετακινηθούν άμεσα σε άλλες Δομές, για να καλύψουν επιπλέοντα κενά, ενώ η μια αποσπασμένη γιατρός (Επιμελήτρια Ά Γενικής Ιατρός ΤΕΠ), η οποία και έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου, ανακλήθηκε και επέστρεψε ήδη στην προηγούμενη υπηρεσία της.

Επιπλέον, μείζον θέμα για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάτμου αποτελεί και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Οι μόνο τρεις νοσηλεύτριες που είναι αυτή τη στιγμή εργάζονται, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βάρδιες και τον όγκο των περιστατικών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις και σε αυτόν τον τομέα», αναφέρει ο βουλευτής περιγράφοντας την κατάσταση και ρωτά τον υπουργό Υγείας αν γνωρίζει τα προβλήματα και τι προτίθεται να κάνει για να τα αντιμετωπίσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια