Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες της Νότιας Ρόδου

 


Με έκδηλη την αγανάκτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αγρότες από τη Νότια Ρόδο με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το Γεννάδι και κατάληξη το Μαντράκι, στην πόλη της Ρόδου, όπου συγκεντρώθηκαν μεταξύ του μεγάρου της Αστυνομίας και της εκκλησίας του Ευαγγελισμού.

Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει μια σειρά από αιτήματα, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, η κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και εξοπλισμό, το αφορολόγητο πετρέλαιο και η επιδότηση των ζωοτροφών.

Παράλληλα δηλώνουν αγανακτισμένοι, γιατί εδώ και πολλά χρόνια, όπως λένε, δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν με τις ζημιές, που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειές τους. Οι αγρότες ζητούν αφενός να αποζημιώνονται για την παραγωγή που υφίσταται ζημιές από τα ελάφια, που αναζητούν τροφή σε πεδινές περιοχές, αφετέρου να επιδοτηθούν για να περιφράξουν τις εκτάσεις τους και να τις προστατεύσουν.

«Βαρεθήκαμε να κατεβαίνουμε σε διαμαρτυρίες και να μην δίνονται λύσεις» δήλωσε ο αγρότης Ηλίας Λέργος, ενώ ο συνάδελφος του Νίκος Φραζής τόνισε, ότι πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους, ώστε να μπορούν οι αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν.

«Φέτος η παραγωγή μελιού ήταν πάρα πολύ μειωμένη» δήλωσε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σάββας Σαββούλης, που ζήτησε στήριξη τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους καταναλωτές, στους οποίους συνέστησε να προτιμούν επώνυμο μέλι τοπικών παραγωγών.

Το μπλόκο των αγροτών επισκέφθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, καθώς και αντιπροσωπείες από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μερα25.

Εκπρόσωποι των αγροτών πήραν μέρος σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, στην οποία εξετάστηκε το σύνολο των προβλημάτων τους.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια