Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά προτείνει ο κ. Κόνσολας

 


Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά προτείνει στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, κάνοντας λόγο για έκτακτη κατάσταση και επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

«Η επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές είναι η έσχατη αλλά η μοναδική ίσως αποτελεσματική κίνηση», αναφέρει ο κ. Κόνσολας που τονίζει ότι πολλές νησιωτικές περιοχές η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης φτάνει ή και ξεπερνά την τιμή των 2,20 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε δυσθεώρητα ύψη κινούνται και οι τιμές πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης.

Η γνωμοδότηση που επικαλείται ο βουλευτής χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2018 και αναφέρει ότι «θα μπορούσε να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης σε περιοχές της χώρας που υπήρχαν μεγάλες ανατιμήσεις, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η επιβολή πλαφόν στην ανώτατη τιμή των καυσίμων, μπορεί να καθορίζεται με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Σε αυτή τη συγκυρία, η επιβολή πλαφόν είναι η μοναδική ίσως κίνηση που μπορεί να αποφέρει κάποια αποτελέσματα.

Για τις νησιωτικές κοινωνίες, για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό θα είναι ολέθριο να παρακολουθούμε αυτή την ξέφρενη πορεία των τιμών στα καύσιμα χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Πρέπει να αξιοποιηθεί και να επικαιροποιηθεί η σχετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για τον τρόπο επιβολής πλαφόν στην τιμή των καυσίμων στις νησιωτικές περιφέρειες. Γιατί εκεί είναι οξύτερο το πρόβλημα».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια