Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τα «μπόνους» που προσφέρει στους κατόχους της


Μοριοδότηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας -και όχι μόνο- είναι από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο ΟΑΕΔ στους κατόχους της κάρτας ανεργίας

Σχετικά με τον ΑΣΕΠ, αφορά τη μοριοδότηση ανεργίας σε προκυρήξεις Δημοσίων Φορέων, ως κριτήριο κατάταξης. Παράλληλα, προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ για όσους έχουν κάρτα ανεργίας.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο κατάταξης σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καθώς και στη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας, όπως ο κοινωνικός τουρισμός και το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, με τη συμβολή τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΕΦΚΑ, παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας από 29 έως και 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνια ανέργους από 55 ετών και άνω.

Επιπλέον προσφέρεται η δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά και σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια