Ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

konsolas 4

Τις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στις δικαστικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει με Ερώτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας την ενίσχυσή τους.

Τονίζει ότι η ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης, η επιτάχυνση της διεκπεραίωσης υποθέσεων, αλλά και ο δείκτης εξυπηρέτησης δικηγόρων και πολιτών είναι άμεση συνάρτηση της ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας:gold+&+silver+banner+lockdown

Στο Πρωτοδικείο Ρόδου υπάρχουν οκτώ (8) κενές θέσεις στη Γραμματεία, με βάση και τον προβλεπόμενο αριθμό οργανικών θέσεων.

Απαιτείται, επίσης, να καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις δακτυλογράφων.

Στο Πρωτοδικείο Κω από τις δεκαεπτά (17) οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες μόνο δέκα (10) θέσεις (εννέα (9) γραμματείς και ένας (1) δακτυλογράφος). Υπάρχουν επτά (7)  κενά συνολικά στις θέσεις γραμματέων και δικαστικών επιμελητών.

Στο Ειρηνοδικείο Ρόδου από τις δεκατέσσερις (14) οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί μόνο οι έξι (6).

Πρέπει να καλυφθούν επτά (7) θέσεις γραμματέων και μία επιμελητή.

Επίσης, σε ό, τι αφορά στους Ειρηνοδίκες, από τις επτά (7) οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι τέσσερις (4).

Στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου, επίσης, από τις τρεις (3) οργανικές θέσεις που προβλέπονται (2 γραμματέων και 1 επιμελητών), υπηρετεί μόνο ένας (1) γραμματέας.

Στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου υπάρχουν δύο (2) οργανικές θέσεις γραμματέων,  από τις οποίες μόνο η μία είναι καλυμμένη.

Η Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Δωδεκανήσου έχουν άμεση ανάγκη τοποθέτησης δύο (2) υπαλλήλων ΤΕ ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε σχέση με τις είκοσι μία (21) οργανικές θέσεις που προβλέπονται, υπηρετούν δεκατρείς (13) υπάλληλοι.

«Στον προγραμματισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης πρέπει να ενταχθεί η άμεση κάλυψη κάποιων από τις κενές οργανικές θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια