Πρωτοβουλία Μάνου Κόνσολα για την τοποθέτηση γιατρού στους Λειψούς

konsolas 4

 Υπάρχουν δύο προτεραιότητες για το Υπουργείο Υγείας σε ό, τι αφορά στον τομέα της δημόσιας υγείας στους Λειψούς, τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας:

– Η άμεση ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών με ένα γιατρό, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

– Η χρηματοδότηση των έργων επισκευής και λειτουργικής ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζει το ιατρείο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας, τονίζει ότι αυτή τη στιγμή, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών υπηρετεί μόνο ένας γιατρός. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα άδειας, αλλά και ότι κάποιες φορές, το νησί μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό, σε περίπτωση που ο μοναδικός γιατρός που υπάρχει συνοδεύει ασθενή σε διακομιδή.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε νησιά που παρουσιάζουν πληθυσμιακή αύξηση και αναπτύσσονται ως τουριστικοί προορισμοί τα τελευταία χρόνια, όπως οι Λειψοί, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί κομβικό ζήτημα.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε, επίσης, το ζήτημα της ανακατασκευής και αναβάθμισης του κτιρίου που στεγάζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στους Λειψούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια