Προς κατάργηση το πιστοποιητικό νόσησης, τι ισχύει για ανεμβολίαστους και διπλά εμβολιασμένους


 «Πονοκέφαλο» προκαλούν οι αποφάσεις για το πιστοποιητικό νόσησης για όσους περνούν κορονοϊό για δεύτερη φορά, καθώς οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν παίρνουν καθόλου πιστοποιητικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ανεμβολίαστους που θα νοσήσουν για δεύτερη φορά.

Έτσι, επί της ουσίας το πιστοποιητικό νόσησης, φαίνεται ότι οδεύει προς κατάργηση μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις δεν παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης μόνο μία φορά. Από την άλλη, μόνο οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης δεύτερη φορά.

Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από τεστ PCR εντός 14 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο, ενώ για τους πλήρως εμβολιασμένους, εκδίδεται και μετά από θετικό rapid test. 

Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί 90 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο. Εξαίρεση η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν έως και τις 4 Δεκεμβρίου, καθώς διαρκεί 90 ημέρες ανεξαρτήτως του εάν αυτά εκδόθηκαν μετά από PCR ή rapid test.

Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από τον ΕΟΔΥ ή από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο.

Σχετικά με τα μη εμβολιασμένα άτομα, εάν πραγματοποιηθεί επαναληπτικός έλεγχος με PCR μετά από τις 90 ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν 1 ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται εκ νέου πιστοποιητικό νόσησης.

Αναφορικά με τα εμβολιασμένα άτομα, για τους ενήλικες που είναι εμβολιασμένοι με τις 2 δόσεις του εμβολίου και επαναμολύνονται από κορονοϊό δεύτερη φορά εντός των 7 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, εκδίδεται πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, το οποίο έχει διάρκεια ενενήντα (90) ημέρες.

Σχετικά με τους ενήλικες που είναι εμβολιασμένοι με το μονοδοσικό εμβόλιο και επαναμολύνονται από κορονοϊό COVID-19 δεύτερη φορά εντός των 3 μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης του εμβολίου, εκδίδεται πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, το οποίο έχει διάρκεια 90 ημέρες.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια