Πολυθέσια ταξί πιλοτικά στο Νότιο Αιγαίο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών


Εξαθέσια και εννιαθέσια ταξί θα κυκλοφορήσουν από το καλοκαίρι «πιλοτικά» στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι (5/02) ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός βρίσκεται στη Ρόδο από την Πέμπτη και έχει σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για θέματα της αρμοδιότητας του.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κυκλοφορία 6θέσιων και 9θέσιων ταξί, με στόχο τα πρώτα οχήματα να κυκλοφορήσουν «πιλοτικά» στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το καλοκαίρι.

Επίσης το υπουργείο προσπαθεί να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες ώστε από το φετινό καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα οδικής ασφάλειας με έμφαση στην αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Διευθύνσεων Μεταφορών και των ΚΤΕΟ, στη δυνατότητα που έχουν πλέον οι 17χρονοι να αποκτούν δίπλωμα οδήγησης και στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Έκανε αναφορά στο σχέδιο που φιλοδοξεί να καταστήσει την Αστυπάλαια «πράσινο» νησί και χαρακτήρισε σε πολλούς τομείς πρωτοπόρα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την ικανοποίηση τους για την προώθηση θεμάτων που είναι πολύ σημαντικά για τα νησιά και αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν εξέφρασαν μιλώντας στους δημοσιογράφους οι κ.κ. Μ. Κόνσολας, Γ. Χατζημάρκος και Αντ. Καμπουράκης.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια