Επέμβαση Βάιου Καλοπήτα για τις τιμές καυσίμων στα νησιά

kalopitas

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το τελευταίο διάστημα η ανατίμηση των καυσίμων, προκαλώντας προβλήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό του κάθε πολίτη, ιδιαιτέρως αυτών στα νησιά, αφού οι τιμές παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση από αυτή στην Αθήνα.

Έτσι, ο Βάιος Καλοπήτας ως Μέλος ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε σε δηλώσεις επί αυτού.

Αναλυτικά:

gold+&+silver+banner+lockdown

Απαθής παρακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ το ξέφρενο ράλι ανόδου της τιμής των καυσίμων στα Δωδεκάνησα που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νησιωτών.

Η τιμή της απλής αμόλυβδης στα μικρά νησιά ξεπέρασε τα δύο ευρώ το λίτρο, την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος φθάνουν αυξημένοι έως και 300% φέρνοντας στα όρια της απόγνωσης τους νησιώτες οι οποίοι για άλλη μια φορά «τιμωρούνται» από την κυβέρνηση της ΝΔ για την απόφασή τους να παραμείνουν στον τόπο τους, στην ακριτική Ελλάδα.

Η νεοσυντηρητική κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την ανακοπή του κύματος ακρίβειας το οποίο σαρώνει τα Δωδεκάνησα αφού η τιμή της βενζίνης καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο με αποτέλεσμα καταγράφονται συνεχώς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες περιορίζοντας την αγοραστική δύναμη των νησιωτών και οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία καταστήματα και επιχειρήσεις.

Η εξομοίωση της τιμής των καυσίμων στα νησιά στα επίπεδα της ηπειρωτικής χώρας και η επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα, είναι οι αποφάσεις που πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση για να θωρακίσει την οικονομία των νησιών και να ανακουφίσει τους κατοίκους τους, εξετάζοντας παράλληλα σε πανελλαδικό επίπεδο την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσα μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Διαφορετικά οι ανισότητες θα διευρυνθούν, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται και οι πολίτες θα μείνουν απροστάτευτοι απέναντι στο κύμα ακρίβειας που «στραγγαλίζει» τα νοικοκυριά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια