Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας του ΕΠΑΛ Κω για στελέχωση Νοσοκομείου και οδικό δίκτυο


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Κω η πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ Κω, “για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο και ένα στελεχωμένο Νοσοκομείο” και με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το θάνατο δύο μαθητών του Λυκείου από τροχαίο, πριν από δυο εβδομάδες στο δρόμο προς Ασκληπιείο.

Μαθητές και Γονείς με τη συμμετοχή φορέων, σωματείων και κατοίκων του νησιού και κεντρικά συνθήματα ”να φτιαχτούν τα γεφύρια και να στελεχωθεί το Νοσοκομείο” ξεκίνησαν από το Λύκειο κάνοντας στάση στο δημαρχείο όπου και συζήτησαν με τον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά επικεντρώνοντας “στην επιτακτική ανάγκη να ανακατασκευαστεί το γεφύρι” στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τα δυο παιδιά όταν το τζιπ που επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσε στο γκρεμό.

Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα ανακατασκευής του γεφυριού αποτελεί και σημείο διχογνωμίας μεταξύ δήμου και Περιφέρειας.

Ο δήμαρχος τόνισε πως την ευθύνη αποκατάστασης του γεφυριού την είχε παλαιότερα η Νομαρχία και την έχει και σήμερα η Περιφέρεια. “Η ευθύνη του δήμου”, υπογράμμισε ο κ Νικηταράς, “φθάνει μέχρι το Ασκληπιείο”.

Μάλιστα υπάρχει, όπως εξήγησε, μελέτη με ενεργή σύμβαση αυτή τη στιγμή, αντίγραφο της οποίας και έδωσε στους μαθητές και γονείς τονίζοντας πως “καθημερινή είναι η μάχη που δίνουν με σεβασμό στις επόμενες γενιές και η δημοτική αρχή δεν θέλει αυτό το γεγονός να γίνει σημείο αντιπαράθεσης”.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ανέφεραν ότι ήταν χρέος τους, μετά και το τραγικό περιστατικό να κινητοποιηθούν, τόσο ως σχολείο, όσο και ως κοινωνία, ενωμένοι, για την βελτίωση της Υγείας και του οδικού δικτύου στο νησί.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο όπου ζήτησαν από τον διοικητή άμεση ενίσχυση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω με γιατρούς, νοσηλευτές και στελέχωση του ΕΚΑΒ με διασώστες και ασθενοφόρα.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια