Βρετανία: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για τον Covid -Παραμένουν σε ισχύ τα πιστοποιητικά για τα διεθνή ταξίδια


Τα πιστοποιητικά Covid δεν θα χρειάζεται πλέον στη Βρετανία, από την 1η Απριλίου, αλλά η εφαρμογή NHS θα παραμείνει για τα διεθνή ταξίδια, όπως επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου “Living with Covid”.

 Ο Boris Johnson ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων την κατάργηση και των τελευταίων περιορισμών κατά της πανδημίας στην Αγγλία, από την προσεχή Πέμπτη, με τους Βρετανούς να είναι οι πρώτοι που κάνουν πράξη το “Ζώντας με τον κορωνοϊό”.

Έτσι, η νομική απαίτηση για τα άτομα που έχουν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης του Covid-19 να αυτοαπομονώνονται, θα καταργηθεί από την προσεχή Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, και η δωρεάν εξετάσεις θα σταματήσουν στην Αγγλία από την 1η Απριλίου.

Από τις επαφές των θετικών κρουσμάτων με εμβολιασμένα άτομα δεν θα ζητείται πλέον αυτά να υπόκεινται σε καθημερινά τεστ αντιγόνου επί επτά ημέρες , ενώ την ίδια στιγμή καταργείται η νομική υποχρέωση για τις στενές επαφές που δεν έχουν εμβολιαστεί να αυτοαπομονώνονται. Με απλά λόγια καταργείται η καραντίνα στην Αγγλία, σε οποιαδήποτε μορφή της. Ενώ, παράλληλα, τέλος τίθεται και στην ιχνηλάτηση των στενών επαφών.

Ωστόσο, για εκείνους οι οποίοι βρεθούν θετικοί στον ιό η σύσταση να παραμείνουν στο σπίτι τους παραμένει.

“Προστατεύουμε τους εαυτούς μας χωρίς να χάνουμε τις ελευθερίες μας και διατηρώντας τις έκτακτες δυνατότητές μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε νέα παραλλαγή. Αν και η πανδημία δεν έχει τελειώσει, έχουμε πλέον περάσει την κορύφωση του κύματος Omicron”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε, ότι οι κυβερνητικοί περιορισμοί αντικαθίστανται από την “προσωπική υπευθυνότητα”.

Ο κ. Johnson δεν έκανε καμία αναφορά στο έντυπο εντοπισμού επιβατών (PLF) κατά τη διάρκεια της δήλωσής του, αλλά αργότερα απάντησε σε ερώτηση για να πει ότι “κατανοεί το παράπονο σχετικά με αυτό” και να επιβεβαιώσει ότι θα “επανεξεταστεί μέχρι το Πάσχα”.

Η ερώτηση ακολούθησε τις πρωινές αναφορές ότι ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, πιέζει να καταργηθεί το έντυπο, εγκαίρως για τις διακοπές του Πάσχα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προσφερθεί ένα πρόσθετο αναμνηστικό εμβόλιο σε άτομα άνω των 75 ετών, σε τρόφιμους οίκων ευγηρίας και σε άτομα άνω των 12 ετών με ανοσοκαταστολή.

Ο Johnson μίλησε για την ικανότητα της Πολιτείας στη Βρετανία να ελέγχει για παραλλαγές και επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία ONS θα συνεχίσει να διεξάγει έρευνα για τις λοιμώξεις προκειμένου να συνεχίσει να ελέγχει τα του ιού.

Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις για την “απελευθέρωση” της Βρετανίας από κάθε μορφής περιορισμό και μέτρο κατά της πανδημίας προκλήθηκε από την πλευρά των Εργατικών της αντιπολίτευσης, με τον ηγέτη των Εργατικών, σερ Keir Starmer των Εργατικών να κατηγορεί τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι αφήνει έκθετη την Αγγλία έναντι νέων μεταλλάξεων του ιού, κάνοντας λόγο για πρόχειρο σχέδιο από μία κυβέρνηση “παραλυμένη από ανικανότητα”.

Μετά την ανακοίνωση από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson, της κατάργησης όλων των περιορισμών που εφαρμόζονταν στη Βρετανία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης “Living with Covid”, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Grant Shapps, διευκρίνισε ότι δεν θα ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης ως απάντηση στις νέες παραλλαγές του Covid-19, παρά μόνο σε ακραίες περιστάσεις.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια