Πορτοσάλτε: «Βενζίνη βάζουν οι παραγωγικές μονάδες όχι οι φτωχοί, οι φτωχοί να παίρνουν λεωφορείο» (vid)


Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία φορά που μια τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε προκαλεί αντιδράσεις και κάνει πολύ κόσμο να αναρωτιέται πώς γίνεται να ακούγονται τέτοια πράγματα από δημοσιογράφους. 

Το θέμα συζήτησης στο στούντιο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ήταν οι αυξήσεις στα καύσιμα, λίγες μόλις μέρες μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυαλάκη ότι ενδεχόμενη μείωση στον φόρο θα ευνοούσε τους πλούσιους μια και οι περισσότεροι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο. 

Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε τη δική του ανάλυση τονίζοντας ότι «θα πάμε στα λόγια του κ. Σκυλακάκη. Την βενζίνη δεν θα πάει να την βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Τη βενζίνη, για την οποία διαμαρτυρόμαστε που έχει φτάσει στα δύο ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας…».

Ο δημοσιογράφος Φοίβος Κλαυδιανός, παρενέβη για να πει το αυτονόητο, ότι δηλαδή «και οι φτωχοί έχουν αυτοκίνητο. Ο κύριος Σκυλακάκης είπε μια ανοησία. Μα παλιό, μα φθηνό αμάξι και οι φτωχοί έχουν αμάξι και ειδικά οι οικογενειάρχες».

Απτόητος ο Πορτοσάλτε, συνέχισε λέγοντας ότι τα λεγόμενα Κλαυδιανού αποτελούν επέλαση του λαϊκισμού. «Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει, δυστυχώς δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς με το αυτοκίνητο ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η μάνα μου η συγχωρεμένη που έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ δεν είχε αυτοκίνητο, πώς να το πω δηλαδή;».

Δείτε το βίντεο στο sdna

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια