Από 1η Απριλίου ένα self test στα σχολεία – Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα από το Σάββατο


 Ένα self test θα πραγματοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία από την Παρασκευή 1η Απριλίου, όπως αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας., στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων παρουσιάστηκε το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και το πότε θα πραγματοποιηθεί. Η αποκλιμάκωση αφορά τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγ

Υπενθυμίζεται ότι:

- Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

- Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

- Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

- Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια