Τέλος Μαΐου ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των ζημιών του λιμανιού της Κω από τον σεισμό του 2017

 


Τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό του 2017 στο κεντρικό λιμάνι της Κω και θα παραδοθεί προς χρήση, σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου του προϊστάμενου της διευθύνουσας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Παντελή Ξηροφώτου.

Αρχές Νοεμβρίου, εξήγησε ο κ. Ξηροφώτος, είχε παραδοθεί ο κυρίως βραχίονας του λιμανιού με τις δυο ράμπες πρόσδεσης. Στην έναρξη όμως της τελευταίας 3ης φάσης αποκατάστασης του εναπομείναντος τμήματος, παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα που έπρεπε να λυθούν για την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης.

“Η καθυστέρηση παράδοσης του έργου οφείλεται στα προβλήματα που εμφανίστηκαν εκεί ακριβώς, στη θεμελίωση του λιμανιού και τα οποία προκλήθηκαν προφανώς από τις προπέλες των πλοίων”,  υποστήριξε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

Αυτή τη περίοδο, αφού ενισχύθηκε η θεμελίωση, ανακατασκευάζεται ο κρηπιδότοιχος ο οποίος το αργότερο σε δέκα μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Αμέσως μετά ξεκινά η ανακατασκευή του αναχώματος, στη πλευρά του φάρου στο εσωτερικό λιμάνι και στη συνέχεια του δαπέδου. Θα ακολουθήσουν μικρού εύρους αρχιτεκτονικές επεμβάσεις όπως αποκατάσταση φωτισμού και δαπέδων.

Όσον αφορά στην ανακατασκευή του κτιρίου επιβατών με άλλη σύμβαση, την ευθύνη της οποίας έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, ο κ. Ξηροφώτος σημείωσε ότι έχει εκπονηθεί ήδη η μελέτη του έργου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Όμως, συμπλήρωσε, εκκρεμεί η οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης από το ΔΛΤ η οποία ήδη έπρεπε να είχε γίνει, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια