Το μήνυμα του Στράτου Καρίκη για την 25η Μαρτίου


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης, Στράτος Καρίκης προχώρησε σε σχετικό μήνυμα λόγω της ημέρας.

Αναλυτικά:

Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 μας υπενθυμίζει τον αγώνα για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, υπέρτατα αγαθά την σπουδαιότητα των οποίων φωτίζουν οι μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Σήμερα, που διακυβεύεται σε ευρωπαϊκό έδαφος η ελευθερία ως μία θεμελιώδης αξία για τον παγκόσμιο πολιτισμό, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το δίδαγμα του 1821 είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τιμούμε τους ήρωες της Επανάστασης και να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, για να αποφύγουμε και να αποτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας.

Σήμερα που είναι διπλή γιορτή για τον απανταχού Ελληνισμό, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία, οι έννοιες του ηρωισμού, της αγωνιστικότητας, της αλληλεγγύης, του υψηλού φρονήματος και της Πίστης στο Θεό, ας αποτελέσουν τις αρετές εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε μία κοινή πορεία προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Εύχομαι χρόνια πολλά στη Ροδίτισσα και στο Ροδίτη, στην Ελληνίδα και στον Έλληνα!

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Ελευθερία!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια