Κ. Σκρέκας: Αύξηση επιδότησης έως και 30% στο ηλεκτρικό ρεύμα

 


Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά θα δουν αυξήσεις στις επιδότηση του ρεύματος από 10% έως 30%», δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, διευκρινίζοντας πως το όριο για την επιδότηση θα παραμείνει στις 300 kWh και πως θα επιδοτούνται ξανά μόνο οι κύριες κατοικίες. «Θα διευρυνθούν τα μέτρα στήριξης επειδή καθώς οι τιμές του ρεύματος έχουν αυξηθεί οι τιμές τον Μάρτιο», τόνισε και ανέφερε πως «τις λεπτομέρειες για τις παρεμβάσεις που θα απορροφούν ένα μεγάλο κομμάτι των ανατιμήσεων στην ενέργεια θα τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως «ο πόλεμος τροφοδοτεί την ενεργειακή κρίση και αυτό το έχει καταλάβει και η Ευρώπη. Εμείς έχουμε ζητήσει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως «εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που έχει η οικονομία μας και ο προυπολογισμός για να μπορέσουν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις αυξήσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε και την στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος. «Η ενίσχυση στους επαγγελματίες θα είναι ιδιαίτερα εσιασμένη στις μικρές επιχειρήσεις που βάλλονται περισσότερο λόγω και της μικρή αγοράστικής κίνησης που υπάρχει αυτή την εποχή. Εδώ χρειάζεται ευρωπαϊκή παρέμβαση γιατί η Ευρώπη χάνει σε ανταγωνιστικότητα από άλλες χώρες κυρίως της Ασίας. Αν δεν το κάνουμε, ο πληθωρισμός και το ενεργειακό κόστος θα κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα».

Παρέμβαση στα καύσιμα με τους ευάλωτους στο επίκεντρο

Αναφορικά με την παρέμβαση για τις εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως αυτή θα είναι «δίκαιη αναλογική και επικεντρωμένη σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

«Η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι να δημιουργήσει έναν μηχανισμό που θα στηρίξει όλους αλλά ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους», ανέφερε καταλήγοντας πως οι όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του κρατικού προϋπολογισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια