Μ.Ιατρίδη: «Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα μας»

iatridi 1

Μήνυμα απέστειλε η Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικά:

gold+&+silver+banner+lockdown

Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα μας!

Η 7η Μαρτίου 1948 είναι η ημέρα κατά την οποία αποκαταστάθηκε πλήρως η ελληνικότητα του Αιγαίου.

Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα σηματοδότησε την πολιτική και ουσιαστική ένωση όλων των Ελλήνων που διαφεντεύουν αυτήν την γαλάζια γωνιά της γης, εδώ και αιώνες.

Γεμάτοι συγκίνηση και δέος θυμόμαστε τους προγόνους μας, νιώθουμε τις ανάσες τους που έδωσαν πνοή σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου, σε κάθε κύμα του Αιγαίου.

Ένα Αιγαίο που μας ένωσε σε μια απαράμιλλη ιστορική πορεία, σε μια πορεία που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων και που είναι η ίδια η γενέτειρα του ελληνικού πολιτισμού.

Ενός πολιτισμού που μετέφερε το φως του σε όλο τον κόσμο, ακριβώς όπως και το Αιγαίο μας παραμένει λαμπρό και φωτεινό.

Με την ίδια ορμή των προγόνων μας, με το ίδιο μεράκι, συνεχίζουμε και δημιουργούμε στον τόπο μας. 

Έχουμε βαθιά στην καρδιά μας την πυγμή του Διαγόρα, τη σοφία του Κλεόβουλου, την ευστροφία της Καλλιπάτειρας και την κληρονομιά του Ιπποκράτη.

Εμείς, οι Δωδεκανήσιοι είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας. Στεκόμαστε ακοίμητοι φρουροί του Αιγαίου, με πλήρη συνείδηση του εθνικού μας καθήκοντος, έτοιμοι να σταθούμε αντάξιοι του μεγαλείου των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια