Στο Υπουργείο Ανάπτυξης επιρρίπτουν τις ευθύνες για την καθυστέρηση πληρωμής των συμβασιούχων εργαζόμενων


 Με ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης καθυστερεί η καταβολή των μισθών, ενός έως και τριών μηνών, στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας δύσκολα και εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας έργα σε Ρόδο, Κω και Τήλο.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως πληροφορηθήκαμε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, καθυστερεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και παρά τις πιέσεις που ασκεί η Υπηρεσία οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, αν και το Υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαίωνε ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα είχαν αποδοθεί τα δεδουλευμένα σε όλους τους συμβασιούχους.

Κάποιοι από τους 29 συνολικά αρχαιολόγους, εργατοτεχνίτες αρχιτέκτονες, συντηρητές, που δουλεύουν σε χρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου οι εργαζόμενοι που παραμένουν ακόμα απλήρωτοι, είναι όσοι απασχολούνται με αυτεπιστασία στα σεισμόπληκτα μνημεία, όπως το Κάστρο, οι Μεσαιωνικές Οχυρώσεις στη Κω, καθώς και στο έργο που υλοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Κω στο Μαστιχάρι.

Όλα όμως τα έργα είναι πιστοποιημένα και εξασφαλισμένες οι χρηματοδοτήσεις τους αναρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

“Προς τι αυτός ο εμπαιγμός”, δηλώνουν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, που βιώνουν όπως τόνισαν, την ανασφάλεια της περιπλάνησης, καθώς οι περισσότεροι από τους προσληφθέντες έρχονται από άλλες πόλεις.

“Πως θα ζήσουμε χωρίς μισθό εν μέσω πανδημίας και αντιλαϊκών μέτρων όπως αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά, περικοπές μισθών”, διερωτήθηκαν, κάνοντας λόγο “για χρόνια τακτική του Υπουργείου Πολιτισμού και όλων των κυβερνήσεων”.

Παράλληλα καλούν μέσω του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού το ΥΠΟΑ να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα και να πάψει να τους αντιμετωπίζει σαν εργαζόμενους 2ης κατηγορίας.

Τελευταία πληροφορία της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου είναι ότι οι οφειλόμενοι μισθοί θα αποδοθούν μέσα στο 1ο 10ημερο του Μάρτη.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια