Αναβαθμίζεται η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού


Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης και του τμήματος Προμηθειών του Δήμου Ρόδου, σε εφαρμογή των σχετικών οδηγιών του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη B. Καμπουράκη, πρόκειται να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα χρόνιο πρόβλημα της τοπικής μας κοινωνίας, αυτό της παρουσίασης και προβολής των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού.

gold+&+silver+banner+lockdown

Στο πλαίσιο αυτό, η πράξη «Ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων και έξυπνη εφαρμογή οδηγού πολιτισμού για τη Ρόδο», βρίσκεται στην τελική φάση της, αφού εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης για το  έργο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο προβλέπει, στους επόμενους δέκα μήνες, την ανάπτυξη Διαδικτυακής Πλατφόρμας και εφαρμογής πληροφορικής για την κάλυψη του κενού πληροφόρησης και συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών και επισκεπτών  της Ρόδου για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που σχεδιάζονται και λαμβάνουν χώρα στο νησί, καθώς έως σήμερα υπάρχουν μόνο αποσπασματικές πληροφορίες είτε μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου είτε από τουριστικούς οδηγούς και portals με περιορισμένες πληροφορίες ή πληροφορίες μόνο για τις εδραιωμένες ετήσιες βασικές εκδηλώσεις του νησιού.

O Ανάδοχος της σύμβασης, θα αναπτύξει τόσο τη διαδικτυακή πλατφόρμα ανεύρεσης και καταγραφής των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή της Ρόδου όσο και την εφαρμογή τουριστικού οδηγού πολιτισμού για τη Ρόδο σε κινητές συσκευές (IOS, Android).

Ο κ. Γιώργος Πατσάης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Δ.Ε. Αρχαγγέλου και ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής, δήλωσαν ότι μικρά έργα που καλύπτουν επιβεβαιωμένες ανάγκες, μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια