Ν. Ανδρουλάκης: Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο


Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα για «γαλάζια πατρίδα» και αποστρατικοποίηση των νησιών, έστειλε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Ρόδο, την οποία επισκέφθηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδ/σου με την Ελλάδα.

«Εμείς θέλουμε τη σταθερότητα και την ευημερία και είμαστε πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μίλησε για μια πρωτοφανή κατάσταση και για σοκαριστικές στιγμές καθώς εκατομμύρια άνθρωποι καταστρέφονται και χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις για ενιαία εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα» δήλωσε.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με την ακρίβεια, απάντησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και σε ό,τι αφορά την ενέργεια να βάλει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και να προχωρήσει σε ήπια απολιγνιτοποίηση, παράλληλα με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια