Επίδομα παιδιού: Ανοιξε η πλατφόρμα - Πως θα υποβάλετε αίτηση


 Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα παραμείνει ανοικτή έως τις 11 Μαρτίου

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΟΠΕΚΑ με τους δικαιούχους να μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 11 Μαρτίου. 

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Πως υπολογίζονται τα ποσά

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επίδομα Παιδιού, εδώ , όπως και ερωτήσεις και απαντήσεις, χρήσιμες για τον ενδιαφερόμενο πολίτη εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια