Αρχίζουν οι πληρωμές από Δευτέρα για συντάξεις και επιδόματα


Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών από Δευτέρα, 28 Μαρτίου καθώς θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου αλλά θα γίνει και η καταβολή επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο e-ΕΦΚΑ:

– Τη Δευτέρα, στις 28 Μαρτίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Τρίτη , 29 Μαρτίου 2022, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

– Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 θα πληρωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Η καταβολή των συντάξεων Μαΐου αναμένεται να αρχίσει σύμφωνα με πληροφορίες στις 18 Απριλίου.

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται τη Δευτέρα

Μια σειρά από επιδόματα και παροχές αναμένεται να καταβάλει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα , δηλαδή Πέμπτη ,31 Μαρτίου ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους . Αναλυτικά τα επιδόματα :

- Πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο.

- Επίδομα γέννησης. Υπενθυμίζεται ότι συνολικό ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από τον μήνα της γέννηση του παιδιού. Σημειώνεται πως για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ και για τρίδυμα 6.000 ευρώ.

- Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσων η αίτηση είχε η εγκριθεί μέχρι και την 28 Φεβρουαρίου 2022.

- Επίσης αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα , το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια