Ανακοινώνεται πλαφόν σε καύσιμα και άλλα προϊόντα


Η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί μόνο στο πλαφόν στα καύσιμα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώνει ότι το ίδιο θα συμβεί σε πρώτη φάση και με τα σιτηρά αλλά στη συνέχεια και σε κάθε προϊόν που επηρεάζεται από την κρίση στην Ουκρανία.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις σήμερα (2/3) για το πλαφόν στο κέρδος των καυσίμων και των άλλων προϊόντων που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στόχος είναι να παταχθεί η αισχροκέρδεια και να συγκρατηθούν οι τιμές, καθώς η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν εκτοξεύσει τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι η σχετική διάταξη - τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

«Το ανώτατο περιθώριο κέρδους θα είναι όσο τον Σεπτέμβριο του 2021, πριν από τον πόλεμο και την πληθωριστική κρίση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα έπραξε καλώς που έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και τόνισε πως θα έχει όφελος από την δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την κρίση στην Ουκρανία ανακοίνωσε αφενός ότι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση που έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2021, θα συνεχιστεί και μέσα στο 2022 «μέχρι να περάσει η ενεργειακή κρίση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια