Εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου


Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, Τμήμα Μελετών Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων και Κτηρίων, εγκρίθηκε ο φάκελος μελετών και σχεδίων του έργου: «Αποκατάσταση Εθνικού Θεάτρου Ρόδου», που κατέθεσε προς θεώρηση ο Δήμος Ρόδου.

gold+&+silver+banner+lockdown

Τις προδιαγραφές μελετών εφαρμογής και τα τεύχη κατέθεσαν προς έγκριση στις 18 Φεβρουαρίου 2022 η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, αλλά και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, είχαν καταθέσει στο Υπουργείο Πολιτισμού διακόσια είκοσι δύο (222) αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή και δεκαέξι (16) κιβώτια σε έντυπη - θεωρημένα και υπογεγραμμένα αρμοδίως - τα οποία περιλάμβαναν τις μελέτες, τις προδιαγραφές μελετών εφαρμογής και τα τεύχη για τη δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου», σε εφαρμογή της ιστορικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την 5η Νοεμβρίου 2021, από τη Ρόδο, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για τη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Φάκελος, ο οποίος εγκρίθηκε και θεωρήθηκε. 

Ταυτοχρόνως, προκειμένου να μη χαθεί ούτε λεπτό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, προχώρησαν στη σύνταξη του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο: «Αποκατάσταση και Επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού. Σχέδιο, το οποίο απέστειλαν ήδη την 01η Μαρτίου 2022, στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε ακολούθως να εγκριθεί από τα αρμόδια Όργανα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να ακολουθήσει η υπογραφή του. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, συνεργάτες του, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος και συνεργάτες τους, κατέθεσαν ήδη ως συνημμένα του Σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ) για τη χρηματοδότηση του Έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του Έργου. Η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το γραφείο του Πρωθυπουργού, είναι καθημερινή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια