Οι προτάσεις του Μ.Κόνσολα για να λειτουργήσουν και πάλι ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ

konsolas 3

«Με δεδομένο ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων συνανθρώπων μας έχει εμβολιαστεί και

με τις τρεις δόσεις του εμβολίου και έχει αναπτυχθεί μια κουλτούρα τήρησης των υγειονομικών κανόνων αλλά και αυτοπροστασίας, πρέπει να διαμορφωθούν νέα υγειονομικά πρωτόκολλα με κανόνες, που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των ΚΑΠΗ και των ΚΗΦΗ και η τήρησήτους θα αποτελεί ευθύνη των οργανισμών και των δομών που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας με παρέμβασή του στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η Πολιτεία, ορθά, την περίοδο της έλευσης της πανδημίας, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων προκειμένου να προστατεύσει τους ευάλωτους, ηλικιακά, συνανθρώπους μας.

Σε αυτή τη συγκυρία, όμως, η συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας αυτών των δομών, ουσιαστικά, ακυρώνει τη θεσμική τους υπόσταση, αλλά και τον κοινωνικό τους ρόλο.

Η λειτουργία τους με προγράμματα τηλεδιάσκεψης και εξ αποστάσεως και με περιοριστικούς όρους προσέλευσης για την συνταγογράφηση, δεν καλύπτει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, εκτός από θεσμοί στήριξης των ηλικιωμένων αποτελούν και θεσμούς που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας και εμποδίζουν τον αποκλεισμό και την κοινωνική τους περιθωριοποίηση.

gold+&+silver+banner+lockdown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια